“Verrijkt door het leven, gedreven door begrip”

;

“Vandaag voel ik me gelukkig als advocaat, barstend van energie en zin in het leven, waarbij mijn beroep ook een van mijn passies is. De appreciatie en oprechte waardering die ik krijg van mijn cliënten zijn mijn grootste drijfveer.

Afgestudeerd aan KULeuven, vestigde ik me in 1994 vrijwel onmiddellijk te Vilvoorde als zelfstandige advocate , wat in de loop der jaren uitgroeide tot het AdvasAdvocaten, waarin ik ondertussen over een schitterend team van geëngageerde medewerkers beschik.

Doorheen de jaren ontplooide ik me als een veelzijdige advocaat, die overal wel thuis is.  Zowel in strafrechtelijke verdediging voor de politie- of correctionele rechtbank, als in een pleitzaak voor de vrederechter, rechtbank van eerste aanleg of koophandel heb ik de nodige ervaring opgebouwd. Mijn grootste stokpaardje blijft het familierecht, waarin ik me specialiseerde door regelmatige bijscholing en jarenlange ervaring.

Daarnaast blik ik terug op een politieke carrière, waarin ik 18 jaar als gemeenteraadslid zetelde en gedurende 15 jaar de trotse cultuurschepen was van Vilvoorde.

Eind 2012 verliet ik het politiek toneel voor een andere passie, mijn vliegbrevet behalen aan de vliegclub te Grimbergen. De resterende vrije tijd vul ik in met mijn kunstproject AlysSia.

Naast advocaat en bemiddelaar, noemen de mensen me ook wel eens “ervaringsdeskundige in het leven”, een vaardigheid die maakt dat ik zeer begripvol kan luisteren, cliënten zeer snel kan aanvoelen en net dat ietsje meer kan bieden dan louter juridisch professionele bijstand.

Mijn jeugd van de harde klappen, waarbij echtelijke twisten en een pijnlijke vechtscheiding slechts het topje van de ijsberg waren, vormde mijn drijfveer om vanuit het technisch middelbaar onderwijs toch te gaan studeren aan de universiteit. Hard knokken en volharden om mijn droom te verwezenlijken : advocaat worden om vooral jongeren en kinderen zoveel mogelijk te beschermen tegen wat ikzelf had meegemaakt.

En dat kan, want m’n eigen echtscheiding is zeer gemoedelijk verlopen en tot op vandaag heb ik nog de beste relatie met mijn ex-echtgenoot. Hoewel ze nog jong waren toen we uit elkaar gingen hebben onze drie schitterende kinderen, Thomas en tweeling Thijs en Tine, nooit ruzies gekend. Ze hebben een prachtrelatie, zowel met hun vader als met mezelf, en ze zijn uitgegroeid tot stabiele en gelukkige jongvolwassenen, en daar zijn we heel fier op!

Iedereen krijgt vroeg of laat op zijn/haar pad wat tegenspoed te verwerken. Het is de manier waarmee je ermee omgaat, maar zeker ook je naaste raadgevers die bepalen hoe snel je terug meester wordt over je situatie en opnieuw positief kan gaan denken.

De laatste jaren las ik heel wat boeken in persoonlijke ontwikkeling, psychologie van de mens, trauma-verwerking, positief denken…   wetenschapppen die ik ook toepas op mijn eigen leven.

Het is fantastisch hoe het toch mogelijk is dat een mens zich terug als herboren kan voelen!

Die ervaring vormt mijn dagelijkse motivatiebron om voor mijn cliënten de beste positieve versie van mezelf te zijn en hen ook op persoonlijk vlak met veel empathie bij te staan.

Tenslotte school ik me regelmatig bij op juridisch vlak en behaalde ik in juni 2017 het post-graduaat Erkend Bemiddelaar, familiale zaken aan de KULeuven.

Kortom, advocaat zijn is voor mij meer dan een optelsom van juridische regeltjes. In de eerste plaats blijf ik mens voor mijn cliënten. Ik wil hen begrijpen door actief, aandachtig en begripvol te luisteren. Pas nadien volgt het gefundeerde juridische advies … en zeker ook de menselijke raad.”

Jouw raadsvrouw Anneliese Simoens

Website by The Online Nut Company